„Това беше исторически конгрес. След 16-годишно ръководство на Макс Моузли, той съумя да посочи достоен заместник, който спечели убедително – Жан Тод”, сподели от Париж председателят на Българската федерация по автомобилизъм Георги Янакиев, който присъства на конгреса на ФИА.

„Другото интересно е, че аз предложих на асамблеята и бе прието Макс Моузли да стане почетен президент на ФИА. Конгресът беше доста интересен и напрегнат. Присъстваше и Михаел Шумахер. Уговаряме визита на Жан Тод и Шумахер в България”, добави още Янакиев пред Гонг.

„Окончателно бяха утвърдени документите на 2010 година и кръга от Световния рали шампионат в България. Едно постижение, което чакам доста години. Ще покажем България на целия свят. Голямо постижение за българския автомобилен спорт и страната ни.”

„Спокойно мога да се отдам да работя в областта на безопасността на движението, което е изключително важна задача. В последната седмица близо 30 човека са си отишли от този свят. Трябва да се справим с този голям бич и аз съм готов да работя за това”, каза Георги Янакиев, а по повод дали желанието е визитата на Тод и Шумахер да е по време на кръга от Световния рали шампионат догодина у нас, заяви:

„Иска ми се тази визита за бъде свързана повече с безопасността на движението и да се осъществи по-рано, за да може действително да изиграе някакъв ефект.”