Състезателният директор на Макларън Ерик Булие смята, че за Формула 1 вече твърдо късно да реагира, ако от другия сезон трябва отборите да се състезават с три вместо с два болида.

Около тази идея се вдига доста шум напоследък, като дори шефът на най-комерсиалния автомобилен шампионат Бърни Екълстоун не я отхвърли напълно. „Ние вече имаме правило, според което ако три отбора се откажат, останалите ще се състезават с три коли“, каза британецът. „По-скоро искам да видя три болида на Ферари, или който и да е друг топ отбор с три коли, отколкото да гледам тимове, които се борят за съществуването си“.

Булие обаче не споделя подобно мнение. „Да наемеш нов пилот е най-лесната задача от всички. В същото време да построиш шасито, да уредиш логистиката и да запознаеш хората с обстановката – за подобно нещо ни трябва поне 6-месечно предизвестие“, категоричен бе французинът.

„Това един дебат, който се води в погрешен момент, защото трябва да почакаме. Ако третата кола се превърне в необходимост, тогава ще видим. Може да се говори много за приходите, но ако един ден ни се обадят и поискат да помогнем на Формула 1 с трета кола, тогава ще бъдем длъжни да го сторим“, допълни Булие.