Сериозни слухове плъзнаха из средите на Формула, че от другия сезон част от отборите в шампионата ще участват с три вместо с два болида.

Един от хората, които поддържат тази теза е бившият изпълнителен директор в Уилямс Адам Пар.

„Това е последната година на Формула 1 такава, каквато я познаваме. През 2015 година 8 отбора ще се борят в шампионата, като някои от тях ще разполагат с три болида“, написа Пар в социалната мрежа „Туитър“.

Естествено тезата веднага намери своите противници, като състезателният директор на Макларън Ерик Булие опроверга твърденията. „Според мен Пар просто е малко провокативен. Всички знаем, че така или иначе Формула 1 преминава през преходен период – с доставчиците на двигатели през последното десетилетие, с скочилите до огромни висини бюджети и с променената икономическа ситуация“, коментира французинът.

„Потенциално има няколко отбора, които страдат от всичко това, и не знам дали ще бъдем в същия вид на стартовата решетка през другата година. Не мисля обаче, че ще се смъкнем до 8 отбора (в сравнение със сегашните 11 – б.р.), всеки от които с три болида, през следващата година. Не и за толкова кратко време. Според мен всички са наясно с това, включително и управниците на Формула 1“, допълни Булие.