Пилотът на Уилямс - Логан Сарджънт, може да загуби мястото си в тима още за състезанието на „Имола”. Американецът трудно се спаси след сезон 2023, но явно представянето му през настоящата кампания не е убедило шефовете му, че трябва да продължат да разчитат на него.

В момента в Мерцедес се обсъжда дали е добра идеята Андреа Кими Антонели да дебютира толкова рано във Формула 1. Твърдеше се, че планът е той да замени Люис Хамилтън в Мерцедес, където към напрежението от участието във Формула 1 ще се добавят големите очаквания в тима на бившите световни шампиони. Има вариант той да кара в Уилямс до края на 2025 и след това да премине в Мерцедес.

17-годишният Антонели вече кара два дни в Австрия Мерцедес W12 от 2021 година, а в следващите седмици той ще тества и W13 от сезон 2022. През този сезон той се състезава във Формула 2.

Антонели ще навърши 18 години на 25 август, като ФИА вече постави долна възрастова граница за участие във Формула 1 – 18 години. Това беше направено заради Макс Верстапен, но се предполага, че ако в Мерцедес решат да форсират влизането на Антонели във Формула 1, то от тима ще искат специално разрешение от ФИА, за да може младият италианец да дебютира още на „Имола”.