Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че не е в състояние да даде оценка на подобрения двигател, който Хонда осигури за Гран При на Белгия.

Заради ъпгрейдите по въпросния елемент испанецът получи наказание от 30 позиции за неделния старт, което на практика го обрича да потегли последен, тъй като неговият съотборник Дженсън Бътън бе санкциониран с 25 места. Днес по време на свободните тренировки нито един от тях не можа да постигне повече от 16-и резултат.

Въпреки всичко Алонсо призова да не се прибързва с оценките. „Трудно е да кажа дали има разлика. Трябва да сравним двата двигателя в рамките на един и същи ден, а това е невъзможно“, каза двукратният световен шампион.

„При тестовето Хонда заявиха, че в него има повече мощност. Данните също го показват. Нямаме нужда от сравнения, трябва просто да вървим напред и да ставаме по-добри.“

„Тази писта и може би „Монца“ за трасета, които не ни подхождат. Характериститиката им са точно противоположни спрямо нашите коли. Предстоят ни два тежки уикенда, в които ще се пробваме да изкопчим максимума. Дано времето се промени или пък нещо лудо се случи в неделя“, добави Алонсо.