Селекционерът на Иран - Карлош Кейрош, напусна ядосан пресконференция, след като бе попитан за нарушаването на човешките права в страната. Треньорът се изправи пред медиите преди открита тренировка на тима в Катар, където след 3 дни стартира Световното първенство.

Неговият отбор ще започне кампанията си на Мондиала срещу Англия в понеделник, а след това група В предлага на иранците мачове срещу Уелс и САЩ.

Преди броени седмици ФИФА бе подложена на натиск да изхвърли Иран от Световното първенство заради различни нарушения на човешките права, а когато Кейрош бе запитан за това, ситуацията в залата бързо стана напрегната.


Всички мачове от надпреварата в Катар може да гледате НА ЖИВО с КАРТИНА в Gong.bg!


„Играчите са свободни да протестират, както биха направили, ако бяха от която и да е друга страна. Стига това да отговаря на правилата на Световното първенство или да е в духа на играта“, започна отговора на въпроса си Кейрош.

Когато обаче бе попитан дали е добре да води страна, която потиска правата на жените, Кейрош видимо започна да се дразни.

„За кой канал работите?“, попита Кейрош, на което репортерът отговори „Скай“.

Португалецът продължи: „Колко ще ми платите, за да отговоря на този въпрос? Вие сте частна фирма, колко ще ми плащате? Говори с шефа си и в края на Световното първенство мога да ти дам отговора, ако ми направиш добра оферта. Благодаря ти".

„Мисля, че трябва да започнете да мислите и за това, което се случи с имигрантите в Англия. Иди и помисли за това“, завърши в гневен тон 69-годишният специалист.