Вут Вегхорст се сблъска с аржентинската суперзвезда Лионел Меси в края на изключително интересна четвъртфинална среща, в която "албиселесте" надделяха с дузпи над Нидерланидя и продължиха напред, за да триумфират със Световната купа накрая. Меси нарече Вегхорст „глупак“ и му махна да се върне към съблекалните по време на интервю след мача, но нападателят, собственост на Бърнли, твърди, че той не се е опитвал да се конфронтира в тунела и е искал да се изясни със съперник.

"За мен всички са еднакви в един мач. Боря се. Това направих в този мач. Имах няколко напрегнати моменти с Меси в срещата и може би той беше изненадан. Много го уважавам, той е един от най-добрите досега. След мача исках да покажа на Меси уважението, което изпитвам към него, но той не беше много отворен към това. Сега поне научи името ми", сподели Вегхорст.

"Отидох да му стисна ръката след мача. Той не го прие и ми каза нещо грубо, но аз не разбирам много добре испански. Много съм разочарован", беше казал нападателят на "лалетата" след инцидента.