Бившият селекционер на Нидерландия Луис ван Гаал не може да прости на Антонио Матеу Лаос, който ръководи драматичния 1/4-финал срещу Аржентина на Мондиал 2022, загубен от “лалетата” след изпълнение на дузпи. Испанският съдия взе няколко спорни решения в хода на мача и Ван Гаал е на мнение, че това не е било случайно.

“ФИФА сгреши, като назначи този съдия. Той през цялото време разговаряше на испански с аржентинците, а на нас не ни обръщаше внимание. Броят на отсъдените нарушения не съответства на твърдостта, с която действаха двата отбора”, коментира Ван Гаал. 

Той отговори и на въпрос, свързан с бурната реакция на Лионел Меси след гола му. Тогава звездата на Аржентина се затича към пейката на Нидерландия и демонстративно се зарадва пред наставника на “оранжевите”. 

След двубоя Меси заяви: “Ван Гаал твърди, че играе атакуващ и красив футбол, а постави високи хора и започна да центрира топката”. 

“Изобщо не съм критикувал Меси. Просто казах, че през 2014 година успяхме да го изолираме от играта и да направим така, че топката да не стига до него. Но аржентинската преса интерпретира думите ми неправилно”, поясни Ван Гаал.