Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал има план да се справи с Лионел Меси, но все още не го е разкрил изцяло. Воденият от специалиста тим на Нидерландия ще се изправи срещу Аржентина в четвъртфинал от Световното първенство по футбол в петък, 9 декември, от 21:00 часа българско време.

Меси, който вероятно играе на последния си Мондиал в кариерата, има три гола в четири мача до момента в Катар и е ключов за шансовете на „Албиселесте“. „Лалетата“ успяха да удържат звездата от гол, когато двата отбора играха един срещу друг в полуфиналите на Световното през 2014 – тогава Нидерландия отстъпи с дузпи.

„Меси е най-опасният креативен играч, той е способен да създава много положения и да вкарва голове. Но когато те загубят топката, той не участва много в играта, това ни дава шансове“, каза Ван Гаал на въпрос относно това как ще спре Меси сега. Запитан относно тактическия план, който ще използва за удържането на нападателя, специалистът отвърна: „Имаме план. Ще видите в петък. Няма да ви кажа“.

Победителят от четвъртфинала между Нидерландия и Аржентина ще отиде в последните четири на турнира, където го чака спечелилият измежду вицешампиона от 2018-а Хърватия и петкратния първенец на планетата Бразилия, които играят по-рано в петък.