Селекционерът на Нидерландия - Луис ван Гаал призна, че няма да рискува с пускането на Мемфис Депай в титулярния съства за последния мач на тима от група "А" на Световното първенство срещу домакина Катар. Нидерландия е начело в групата с четири точки заедно с Еквадор и вероятно головата разлика ще определи първото място. След две поражения Катар ще играе само за чест във вторник.
 
Запитан дали нападателят на Барселона ще играе срещу Катар, Ван Гаал се изказа предпазливо. Депай лекуваше контузия в подколенното сухожилие, която го извади от игра два месеца преди Мондиал 2022, но влезе от пейката срещу Сенегал (2:0) и срещу Еквадор (1:1).
 
"Няма да поемаме рискове с Мемфис Депай. За да станем световни шампиони, имаме нужда от Мемфис за следващите мачове, така че ще направим всичко, за да сме сигурни, че ще преминем в следващия кръг, защото това е целта. Решението за Мемфис е мое. Всичко зависи от това какво ще видя. Мемфис също трябва да се постарае. А и съм доволен от представянето на Винсент Янсен в нападение. Той е отборен играч и играе на много високо ниво. Мога да избирам от няколко нападатели и той е в отбора, защото Мемфис не можа да играе, така че това е неговата роля", коментира треньорът.
 
Според него отборът му не е бил на ниво в предишния мач срещу Еквадор. Той не скри, че ще следи резултата от мача Еквадор - Сенегал и ще "вземе мерки", за да преследва още голове срещу Катар, ако се налага.
 
"Взехме лоши решения срещу Еквадор. Но според мен това беше по-скоро изключение от правилото.
 
Разбира се, че ще бъда информиран какво се случва на  мача между Еквадор и Сенегал. На ако искаме да станем световни шампиони, трябва да сме способни да победим всеки", каза още Луис ван Гаал.
 
Нидерландия се нуждае от победа срещу Катар, за да си гарантира първото място и да избегне евентуален сблъсък с Англия още на осминафиналите.