Швейцария и Камерун се изправят един срещу друг в първи двубой от група „G“ на Световното първенство в Катар. Срещата на стадион „Ал Джануб“ в град Ал Вакра стартира в 12:00 часа и ще може да я гледате в ефира на DIEMA, DIEMA SPORT 3, DIEMA SPORT 3 4K, както и НА ЖИВО с картина на сайта Gong.bg.

Тимовете на Швейцария и Камерун излизат за пръв път един срещу друг не само в официален двубой, а и като цяло. Фаворит е представителят на Европа, но техният опонент е сред най-силните африкански отбори, който обаче в началото на годината претърпя разочарование, след като успя да стигне само до бронзовите медали на домашната Купа на Африканските нации.

Преди дни швейцарците премериха сили с Гана и загубиха с 0:2, след като не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника. Това поражение идва след три поредни победи в Лигата на нациите, които оставиха тима в Лига „А“. За класирането си на Мондиала пък тима поднесе изненада с първото си място в група с Италия, където бе още и България.

Камерун имаше време за две контроли преди началото на шампионата, в които обаче не спечели - 1:1 с Ямайка и 1:1 с Панама.

ВСИЧКО ЗА МОНДИАЛ 2022 МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


12:00 часа | ШВЕЙЦАРИЯ – КАМЕРУН

Световно първенство по футбол, Катар 2022, група „G“, първи кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ШВЕЙЦАРИЯ (4-2-3-1): Ян Зомер – Силван Видмер, Мануел Аканджи, Нико Елведи, Рикардо Родригес – Ремо Фрьойлер, Гранит Джака – Джердан Шакири, Джибрил Соу, Рубен Варгас – Бреел Емболо

Селекционер: Мурат Якин

КАМЕРУН (4-3-3): Андре Онана – Нуху Толо, Николас Н’Кулу, Жан-Чарлс Кастейето, Колинс Фай – Оливиер Нтчам, Франк Замбо Ангиса, Мартин Хонгла – Карл Токо Екамби, Винсент Абубакар, Ерик Максим Чупо-Мотинг

Селекционер: Ригоберт Сонг


Главен съдия: Факундо Тейо, Аржентина

Стадион: „Ал Джануб“, град Ал Вакра, Катар