Старши треньорът на националния отбор на Тунис по футбол Джалел Кадри заяви, че днешното равенство 0:0 срещу Дания в мача от първия кръг в група „В“ на Световното първенство в Катар е било напълно заслужено. 

41 снимки

„Смятам, че напълно заслужихме точката, въпреки че искахме повече. Играчите показаха, че се намират в добра физическа форма и имат много сериозни качества. От подобен мач отборът може само да се поучи. Знаехме, че срещаме сериозен съперник, който има амбиции в първенството, но ние се представихме добре и искам специално да поздравя играчите. Единствено ни липсваше малко ефективност в завършващата фаза. Футболът е игра на голове и те носят трите точки. Трябва да вкарваме, а не само да създаваме положения. Но смятам, че дадохме най-доброто от себе си, опитахме да покажем нашия стил на игра. Искахме да владеем сигурно топката и в доста голяма част от времето успявахме. Оставам оптимист за следващите ни мачове“, заяви Кадри.

„Мисля, че подкрепата от трибуните за нас беше много важна. Играли сме много мачове на международната сцена, но феновете винаги са способни до ни помогнат за самочувствието“, каза още треньорът на Тунис.