Дания и Тунис произведоха биткаджийски мач, но не успяха да се победят, завършвайки при резултат 0:0 в първи мач от група D на Световното първенство в Катар. Датчаните уцелиха преда, докато тунизийците имаха няколко не лоши шанса, но до попадения така и не се стигна. В последните секунди имаше и претенции за дузпа за символичните домакини, но след проверка на ВАР не бяха намерени основания за подобно отсъждане. 

ГЛЕДАХТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК!

ВИЖТЕ КОЙ Е ИГРАЧЪТ НА МАЧА ТУК!

Началните минути бяха по-добри за Тунис, като с неточен далечен удар в първите минути се отличи Елис Шкири. 

41 снимки

В 12-та минута, След далечен удар от Мохамед Дрегер, топката рикошира в Андреас Кристенсен и за малко да навести вратата на Каспер Шмайхел. 

Към средата на частта датчаните се опитаха да застрашат своите съперници. Йоаким Андерсен пробва изстрел отдалеч, но той се оказа лесен за Дахмен. Хойберг пробва мерника си отдалеч също в 33-а минута, но отново без проблеми за стража на Тунис. 

Две минути преди края на частта се стигна до голям шанс за тунизийците. След хубав извеждащ пас към Ислам Джебали той опита да прехвърли Шмайхел, но датският страж реагира по отличен начин. 

Дания Тунис

източник: sofascore.com

Втората част продължи да показва добрата работа на Тунис. В 52 минута Дрегер видя как негов удар бива блокиран в корнер. В 55-а Дания отвърна с отменен гол заради доста явна засада, която обаче беше вдигната късно. 

Постепенно датчаните се активизираха. В 68-а Ериксен видя как негов удар бива спасен от Дахмен. Минута по-късно, след ъглов удар, Матиас Йенсен се извиси и стреля, а топката срещна страничната греда, без да бъде засечена от никого. 

До края на мача темпото поспадна, след като и двата предпочитаха просто да не загубят мача, поради което се стигна до логично 0:0. 

Дания - Тунис 0:0

Ето и съставите на двата тима:

Дания: Шмайхел, Андерсен, Кяер, Мееле, Кристенсен, Дилейни, Ериксен, Сков Олсен, Долберг, Расмус Кристенсен, Хойберг;

Тунис: Дахмен, Мерия, Брон, Таиби, Шкири, Ладуини, Абди, Дрегер, Мсакни, Слимане, Джебали;