Селекционерът на катарския национален отбор - Феликс Санчес каза, че няма позволи критиките към страната-домакин на Световното първенство по футбол да дестабилизират отбора му. Катар открива турнира срещу Еквадор в неделя, като вниманието на света е насочено към емирството, което е изправено пред критики за спазването на правата на човека, включително отношението към работниците мигранти и LGBTQ общността.
 
Испанецът Феликс Санчес, който изведе Катар до триумф в Купата на Азия през 2019 година, каза, че той и неговите играчи е трябвало да се абстрахират от проблемите, които заобикалят консервативната мюсюлманска нация в навечерието на турнира.
 
"Най-доброто нещо, което може да направим, е да се съсредоточим върху футбола, да запазим спокойствие и да избягваме шумотевицата и слуховете", каза испанецът.
 
Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg
 
Санчес определи като „дезинформация“ слуховете, че са правени опити за подкупване на еквадорски играчи преди мача.
 
"Много, много години тренираме и се готвим. Заедно сме силни. Никой няма да може да ни дестабилизира. Ние сме мотивирани и щастливи да играем на Световното първенство. Трябва да контролираме емоциите си и да играем нашата си игра", каза Санчес.
 
Катар, който играе първото си световно първенство, е в група А заедно с Еквадор, Сенегал и Нидерландия.