Английската фирма Lucozade няма да показва своята марка на Световното първенство в Катар. Както написа Sun, производителят на напитки потвърди, че бутилки на компанията няма да се виждат на мачове, тренировки или по време на пресконференции през целия турнир.

Това е голям ход от страна на Lucozade, който е партньор на английския национален отбор от 2008 г. „Трите лъва“ ще получават напитки, но те няма да носят логото на компанията.

Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg

Тези действия идват след проблемите с човешките права и тези на LGBTQ+ общността в държавата от Персийския залив. И двата проблема продължават да бъдат основна тема само два дни преди началото на форума.

В официално изявление английската компания заяви: „Lucozade е горд дългосрочен спонсор на Англия, но ние не сме официален партньор на Световното първенство по футбол. Продължаваме да подкрепяме всички английски отбори, които третират разнообразието, справедливостта и приобщаването“.

„Отборът на Англия има достъп до нашите напитки за хидратация, но ние няма да показваме марката на пресконференции, тренировки или на терените“, продължиха от Lucozade.

Подготовката за Световното първенство, беше засенчена от куп социални проблеми, свързани с човешките права в Катар и преследването на LGBTQ+ общността.

BGNES
6 снимки

Твърди се, че хиляди мигранти и катарски работници са загинали, докато са изграждали инфраструктурата за Мондиала. Освен това хомосексуализмът е забранен в страната домакин.

Самата селекция на Англия за Световното първенство кацна в Катар със самолет, наречен „Гей Прайд“ в знак на неподчинение към домакина на форума.