Нидерландия и Еквадор излизат в сблъсък на лидерите в група А на Световното първенство в Катар от 18:00 часа.


Двубоят ще може да наблюдавате тук на Gong.bg НА ЖИВО С КАРТИНА.


“Лалетата” се измъчиха сериозно със Сенегал в първи кръг и стигнаха до попадения чак в последните 5-6 минути преди изтичането на редовното време. Проблемите им в атака вероятно ще доведат до включването на Мемфис Депай като титуляр, което загатна и самият Луис ван Гаал. Един от хората около Депай пък със сигурност ще бъде звездата на ПСВ Айнховен - Коди Гакпо, който отбеляза първия гол срещу "лъвовете от Теранга".

„Трикольорите“ рано-рано си гарантираха успеха над Катар в откриващия Мондиала двубой, а като цяло имаха и далеч по-малко проблеми на терена, успешно съхранявайки сили. Опитният нападател Енер Валенсия доказа, че не е за подценяване и със сигурност ще бъде сериозна опасност за Вирджил ван Дайк, Матайс де Лихт и третият в „оранжевата“ отбрана, който вероятно ще бъде Нейтън Аке. 33-годишният таран изглежда ще бъде готов да започне от първата минута на срещата, явяваща се възможност някой от двата тима да си осигури 1/8-финал.

И “оранжевите”, и “Ла Три” са в отлични серии. Нидерландците нямат загуба в последните си 10 мача, а при Еквадор поредицата е от 8 двубоя.