Нидерландия трябва да бъде нащрек за „тихия“ убиец на Аржентина Хулиан Алварес, когато двата тима се изправят един срещу друг в четвъртфинален сблъсък от Световното по футбол в Катар в петък, заяви съотборникът му в Манчестър Сити Нейтън Аке.

Нападателят Алварес вече натрупа два гола на сметката си в Катар, разписвайки се във вратата на Полша в последния мач на „Албиселесте“ от груповата фаза и в осминафинала с Австралия. 22-годишният футболист направи добри игри след идването си на „Етихад“ и Аке предупреди съотборниците си в тима на „лалетата“ да не го подценяват.

68 снимки

„Като футболист той е много добър технически, труден за покриване дори на тренировка, много остър, с добър завършващ удар, така че ще бъде трудно. Той е страхотен играч, но и страхотен човек извън терена. Малко по-тих и срамежлив е. Все още учи английски и идва от различна среда, така че всичко му е ново, но пасна много добре“, сподели бранителят.

Нидерландия вече надигра шампионите на Африка, Азия и Северна Америка на това Световно първенство, като ще се опита да прибави и действащия носител на трофея Копа Америка към този списък.