Селекционерът на швейцарския национален отбор по футбол - Мурат Якин, поздрави футболистите си за зрелостта, която показаха при успеха с 1:0 над  Камерун, но не скри, че такива победи не са по вкуса му. 
"Разбира се, трябва търпение. Беше зряло представяне от нашия отбор. Винаги има известна несигурност на световно първенство, не всичко може да върви добре от самото начало, но съм доволен от притежанието на топката", заяви Якин на пресконференцията след двубоя.
 
Може би 1:0 или 2:0 не е достатъчно за моя вкус. Може би можехме да вкараме повече голове, но като цяло имахме мъдро представяне от нашия отбор", отговори бившият швейцарски национал на въпрос дали като за първи мач планът предварително е бил начертан за предпазлива игра.
 
Мурат Якин коментира и реакцията на Емболо, който не се зарадва след гола, който вкара.
 
"Ние знаем историята му, миналото му в Камерун. Бреел може да бъде приятелски настроен до началния удар, но след това те са наши опоненти и той го знае. И знае, че имаме нужда от неговото участие в нашия отбор. Да, ясно е, какъв е съперникът. Но той винаги иска да вкара гол и изпълни перфектно задачата си. Така че ние сме много щастливи от това", завърши Якин.
 
Швейцария е в група G на Мондиала заедно с Бразилия и Сърбия, които играят по-късно днес. Следващата среща на швейцарците е на 28-и ноември срещу петкратните световни шампиони от Бразилия.