Манчестър Юнайтед ще проведе разговори в следващите дни относно потенциален трансфер на нидерландския национал Коди Гакпо, пише „Daily Mail“. Напускането на Кристиано Роналдо означава, че „червените дяволи“ ще имат нужда да привлекат нов нападател през зимата, а звездата на ПСВ Айндховен се очертава като тяхна цел №1.

23-годишният Гакпо, който се очаква да бъде титуляр за нидерландия в днешния ¼-финален сблъсък срещу Аржентина на Световното първенство в Катар, отбеляза три гола в груповата фаза и бе използван като централен нападател от селекционера Луис ван Гаал.

Самият Гакпо пък намекна, че е заинтересуван от трансфер на „Олд Трафорд“, след като каза, че ще помисли, ако получи предложение.

68 снимки

Той беше в списъка на Юнайтед още през лятото, но в крайна англичаните привлякоха Антони от Аякс за 95 милиона евро. И Лийдс Юнайтед, и Саутхемптън също направиха опити да привлекат Гакпо в последните дни от летния прозорец, но той избра да остане на „Филипс Арена“, за да бъде сигурен, че ще получи редовно игрово време с оглед на наближаващия тогава Мондиал.

Това негово решение изглежда се е отплатило, след като Гакпо вкара 13 гола досега този сезон и стойността му нараства още повече с изявите му в Катар. Очакванията са, че от ПСВ са поставили около 60 милиона евро за своя футболист, но не е изключено след края на Световното първенство да поискат и още.