Манчестър Юнайтед е готов да се хвърли сериозно за звездата на Нидерландия Коди Гакпо. „Sun“ твърди, че от ПСВ Айндховен са готови да спечелят пари от продажбата на крилото след страхотното му представяне от началото на сезона и на Световното първенство в Катар.

23-годишният Гакпо се е отчете с 13 попадения и 17 асистенции в 24 мача с екипа на „филипсите“ през тази кампания. На Мондиала пък той има три гола в четири мача за „лалетата“.

68 снимки

Юнайтед проявяваше интерес към офанзивния играч още през лятото, но така и не се разбра с ПСВ и по тази причина на „Олд Трафорд“ беше закупен Антони от Аякс. „Червените дяволи“ все още искат нови попълнения в преди позиции, особено след напускането на Кристиано Роналдо.

„Sun“ съобщава, че и двата клуба все още не са започнали преговори, но мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг и Гакпо имат едни и същи агенти, като има убеждение, че сделката може да бъде завършена веднага щом зимният трансферен прозорец отвори следващия месец.

ПСВ иска поне 50 милиона аунда за своя юноша, който има договор с тима до 2026-а година. Въпреки това той има уверение, че ще му бъде позволено да напусне, ако някой плати исканата цен

Той беше близо до преминаване в Лийдс в последния ден от летния трансферен прозорец, като лично директорът на англичаните Виктор Орта летя до Айндховен, но от ПСВ блокираха сделката в последния момент. Евертън, Саутхемптън и Уест Хем също имаха интерес към Гакпо, който обаче се очаква да премине в някой по-голям клуб от Висшата лига.