Опитният португалски специалист Карлош Кейрос остана крайно разочарован от тежкото поражение с 2:6 на водения от него Иран от Англия в първия мач и за двата отбора на Световното първенство по футбол.

Според него, футболистите му не са успели да се концентрират максимално, а и събитията са се развили нещастно за тях с контузията на вратаря Алиреза Бейранванд още в 7-ата минута.

"Дойдохме тук, за да играем, но не правим това, започна тъжният Кейрос. "Трябва да сме в състояние да участваме в мача. При всички проблеми, с които играчите се справят, е много трудно да се концентрираме. Сигурен съм, че ще се върнем по-силни и по-ангажирани във футбола, което е важното".

Някои от феновете освиркаха иранския национален отбор, чиито футболисти отказаха да пеят химна преди мача в знак на подкрепа на протестите за повече социални и граждански права в страната.

"Искам да бъде ясно. Нямаме нужда от привърженици, които подкрепят отбора само когато печели, те могат да си останат вкъщи", каза той.

И за да бъде позитивен, а и да вдъхне повече увереност на своите, Карлош Кейрос заяви, че 2:6 не бива да се приема като катастрофа.

"Това не беше поражение, това беше добра тренировка за нас. Учим се да бъдем добре подготвени за следващите мачове", каза той. Със сигурност на САЩ и Уелс няма да им бъде така лесно, както им беше на англичаните днес".