Селекционерът на иранския национален отбор Карлош Кейрош заяви на пресконференцията, че най-после неговите футболисти „са се върнали към футбола“, след като стигнаха до успеха с 2:0 над Уелс в група „В“ на Световното първенство.

Иранците успяха да се възстановят от тежкото поражение с 2:6 от Англия и вече имат три точки преди последния си мач срещу САЩ. Всъщност днешният двубой до 86-ата минута си вървеше 0:0, когато вратарят Уейн Хенеси беше отстранен с първия директен червен картон на Мондиала.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Но иранците изпаднаха в необуздана радост след зашеметяващия финал с двата гола съвсем в края на допълнителното време. Раузбех Чешми в 98-ата и Ремин Резайен в 101-ата осигуриха точките, като съпротивителните сили на уелсците значително намаляха.

„Мисля, че беше невероятен ден за нас. Върнехме се към футбола след другите проблеми. И нямам думи да изразя благодарността си към нашите футболисти“, заяви Кейрос, който води Иран на трето поредно Световно първенство.

„Tе заслужават цялото внимание и уважение. Мисля, че днес хората разбират как тези момчета обичат да играят футбол. Отново показаха нашите момчета, че заслужават да бъдат подкрепени. Играхме за феновете и това е единствената причина да сме тук“, коментира щастливият треньор.

Gulliver/GettyImages
75 снимки

И въпреки че след тежката загуба от англичаните ситуацията изглеждаше катастрофална, сега при една победа над САЩ те ще излязат от групата.

„Днешната победа е само началото. В следващата среща трябва да завършим работата“, обещава португалецът Кейрос.