Хърватия и Мароко излизат в предпоследен двубой от Световното първенство, който ще определи носителя на бронзовите медали. Срещата е днес от 17:00 часа на “Халифа стейдиъм” в Ал Раян и може да я гледате  НА ЖИВО в ефира на DIEMA SPORT 3, както и на Gong.bg. Съдия на мача е Абдулрахман Ал-Джасим от Катар.

Хърватия Мароко

източник: sofascore.com

Малкият финал, както е наричан двубоят за третото място, обикновено не предизвиква голям интерес, но този път Хърватия и Мароко афишират амбиции да завършат Мондиал 2022 с победа и да си тръгнат с бронза от Катар. Двата отбора бяха в една група на Мондиал 2022 и двубоят помежду им преди по-малко от месец завърши без победител - 0:0.
Сега европейците ще са без титулярния си десен защитник Йосип Юранович, който е с травма. Под въпрос да още двама от основните футболисти - Марсело Брозович и Йошко Гвардиол. Проблеми с контузени играчи тормозят и мароканците, които в полуфинала с Франция изгубиха трима от титулярните си бранители - Ромен Саис, Нусаир Мазрауи и Наиф Агер. Много вероятно е те да пропуснат днешния сблъсък. 
 
Допълнителна мотивация е премията от ФИФА - победителят ще вземе и с 2 млн. евро повече, след като за третото място е предвиден бонус от 27 млн., а за четвъртия - 25 млн. Мароко вече влезе в историята като първия африкански състав, стигнал толкова напред в турнира.