Селекционерът на Хърватия Златко Далич обяви, че тимът му няма да подцени мача за третото място на Мондиал 2022 срещу Мароко, въпреки че част от основните играчи на „ватрените“ може и да получат почивка. Хърватия и Мароко се изправят един срещу друг в малкия финал на Световното първенство в Катар в събота от 17:00 часа.

„За нас това е голям финал, важен мач и ние ще се борим за медалите. Изпитваме голямо уважение към тима на Мароко, който постигна много на това първенство и е истинска изненада. Те ще бъдат със същата настройка, това е огромен мач за тях. Те ще излязат с много силен състав. Мароко ми напомня на нас от преди четири години, никой не очакваше те да стигнат толкова далеч. Те заслужават мястото си, защото израснаха и ставаха все по-силни с всеки изминал мач. Пълни са с енергия и мотивация“, коментира Далич на пресконференцията преди двубоя.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

Далич изрази притеснени от решението на ФИФА да назначи катарския рефер Абдулрахман Ал Джасим за главен съдия на мача.

„Честно казано, мисля, че ФИФА поема голям риск. Не искам да подценявам никого, но се надявам, че след утрешния мач няма да говорим за съдията“, каза треньорът на Хърватия.