Бившият селекционер на Португалия - Фернандо Сантош, коментира решението да напусне поста си. По-рано в четвъртък от португалската федерация обявиха, че се разделят с 68-годишния специалист след отпадането от Мароко на ¼-финалите на Световното първенство в Катар.

„Напускам националния отбор с чисто сърце. За мен беше голяма привилегия да водя Португалия. Постигнах целите, които си бях поставил. Искам да благодаря на играчите, с които работих от 2014-а година. насам, всички без изключение. Когато ръководиш екип, трябва да правиш трудни избори и разбира се винаги ще има недоволни от взетите решения. Но винаги съм ги приемал в полза на националния отбор. Искам да благодаря и на колегите, на федерацията, на всички, с които работих. И накрая, искам да благодаря на португалските фенове. Сега ще съм един от милионите привърженици, които стискат палци на тима“, заяви Сантош.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Той застана начело на „мореплавателите“ през 2014-а година. Под негово ръководство Кристиано Роналдо и компания спечелиха Европейското първенство през 2016-а година, а през 2019-а година триумфираха и в първото издание на Лигата на нациите.

Медиите в Португалия твърдят, че най-вероятният наследник на Фернандо Сантош е старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо.