Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, е фаворит за поста на национален селекционер на Португалия. Местното издание „Record“ обаче съобщава, че  това може да се осъществи чак през следващото лято. Според информацията, единствената пречка за сключване на споразумение със Специалния е настоящият му договор с „вълците“, който е до лятото на 2024-а година.

Преди няколко часа иберийците официално останаха без треньор, след като Фернандо Сантош бе освободен от поста си. Не се споменава обаче дали 68-годишният специалист ще получи компенсация от 7 милиона евро, каквато бе записана в договора му.

Gulliver/GettyImages
94 снимки

Изданието отбелязва, че е изключено контрактът на Моуриньо с Рома да бъде прекратен по средата на настоящия сезон. Потенциално назначение на 59-годишния специалист начело на европейските шампиони за 2016-а година може да се случи едва след края му. 

В Италия пък написаха, че Моуриньо сериозно обмисля да поеме поста в Португалия, но все пак ще остане треньор на Рома, тъй като ще има нужда от одобрението на собственика Дан Фридкин. Очакванията са все пак обаче той да подпише договор за период от три години с представителния тим на своята родина.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Ако Моуриньо и „вълците“ се разберат да прекратят взаимоотношенията си чак след края на сезона, временно начело на Португалия ще застане Руи Жорже, който в момента води младежкия национален отбор на Португалия.

Преди няколко дни се появиха информации, които гласяха, че Специалния може да води и националния тим, и Рома на клубно ниво едновременно, но това беше отхвърлено като вариант.