Халфът на националния отбор на Австралия - Камерън Девлин не изигра нито една минута по време на Световното първенство в Катар, но си тръгна щастлив от Катар, след като взе фланелката на Лионел Меси след осминафинала с Аржентина. 
 
Девлин, който е играч на шотландския Хартс, успя да направи това веднага след загубата на "кенгурата" с 1:2 в мач номер 1000 на Меси, в който той успя да се разпише.
 
"Излязох на терена и първо утеших съотборниците си, а след това стиснах ръката на Меси. Очаквах някой от играчите на терена да му поиска екипа, но никой не се възползва. Тогава си казах: Защо пък аз да не опитам късмета си. Той ми отговори "ще се видим вътре" и така стана", обясни 24-годишният Девлин пред репортери на летището в Сидни.

Той призна, че ще пази фланелката на Меси у дома си и баща му ще се грижи за нея. 

"Не знам дали моята фланелка ще бъде на стената му или ще остане на пода в съблекалнята, но това не ме притеснява. Важното е, че аз имам неговата. Дори съм изненадан, че взе моята. Той определено не знае кой съм аз, но е достатъчно мил и скромен, за да покаже уважение", каза още Девлин, който играе за шотландския Хартс.