Боби Борисов

Фен на ЦСКА

Никога няма да има български футбол ,докато има такова отношение на отбори като Левски.Несериозно е да пуснеш резерви и юноши в мач с Лудогорец,при положение че се бориш за трето място,само за да не стане ЦСКА шампион.Много интересно защо Левски не иска да играе феърплей ,а ЦСКА 1948 игра и в двата мача.В Англия такова нещо няма да се случи никога независимо от антагонизма на съперниците.

Боби Борисов

А дали пък да не прегледаме КАК Левски игра. Защото на мен ми се стори, че двубоят бе доста интригуващ. За мен е много по-важно КАК е играл даден отбор, а не с кои точно играчи.

Любен

Здравей Боби!Какво ти е мнението за този сезон на ПСЖ в който дори и треньор като Галтие не успя да въведе ред и подреденост в играта?Ще се отрази ли добре напускането на Меси и Неймар и на още други играчи ,които не убеждават?

Боби Борисов

За мен има един генерален извод за световния футбол, който всъщност се олицетворява от ПСЖ, макар че не само за тях важи. Вече не може да правиш отбори базирани само на звезди. Футболът е за 11 души с топка и 11 без топка. Не може да пестиш някой от тях в коят ои да е фаза на играта. Ако даден играч иска това, тогава е редно да потърси други първенства, а не елитните.

Лилиян

Здравей, Боби! 3 въпроса. 1. Кой според теб е подходящ за нов треньор на ПСЖ, след като беше оповестено, макар и неофициално, че Кристоф Галтие няма да продължи да води отбора? 2. Ако Моуриньо поеме ПСЖ (говореше се, че ако Рома не играе в ШЛ следващия сезон, Моу може да напусне клуба), не смяташ ли, че би направил отбора твърде дефанзивен, при положение че имат футболисти от световна класа на всеки един пост? 3. Ако Моу поеме ПСЖ, това означава ли, че катарските им собственици са толкова отчаяни да вземат ШЛ, че забравят за добрата игра и нападателния футбол? Все пак дълги години искаха тимът да играе красиво, още Блан се опитваше да налага привлекателен стил на игра, а сега са на път да загърбят тази линия и да отидат в съвсем различна посока. Благодаря!

Боби Борисов

1. Нагелсман изглежда интересно, стига да му дадат време и възможност да изгради своя отбор. Времето обичайно се дава в ПСЖ, другият фактор с играчите обичайно е проблем. 2. Не мога да преценя. Във Франция ми е трудно да си помисля как точно ПСЖ ще е дефанзивен. Но не смятам, че Мауриньо ще поеме ПСЖ. Не го виждам с Мбапе някак.

Иван Василев

Добър ден Боби!1.Какво да очакваме от Шефийлд Уензди на Дарън Мур през този сезон?Надявам се да бъдат в средата на таблицата. 2.Виждаш ли отборите на Суонзи и Стоук Сити скоро да имат шанс да се завърнат отново в Премиър лийг?

Боби Борисов

1. Първо да видим дали ще е на Дарън Мур, макар че се съмнявам да го уволнят сега. Но не съм сигурен дали ще изкара целия сезон в чемпиъншип. Там по-скоро очаквам промени 2. Не го виждам този сезон. Може би след два или дори три, като пак съм скептичен. Много динамично се развива Чемпиъншип, за да можем да говорим за ефективност на проектите уверено.

Ахмед Иса

Въпросът за футбола не трябва ли да е на какво ни учи - Да обичаме ? Да мразим ? Да се подиграваме или да уважаваме ? Или да приемем играта такава, каквато е и да знаем правилата преди да съдим.

Боби Борисов

По принцип и това. но и доста други неща.

zmeq769

Здравей, Боби! Бих искал да те попитам според теб колко време още ще е нужно на Гуардиола и Клоп да доразвият проектите си, при който вече няма да има какво да донесат в тактически план и ще са достигнали лимита на идеите си? Беше споделил в предпоследното видео от рубриката "Боби директно", че очакваш, че при Ливърпул щяло да има нов проект, но ако това наистина се случи, може би е по-правилно да се каже, че този проект ще е внедрен в целия проект, стартиран още през 2015 и отиващ към своя завършен вид, при който ще се усъвършенстват само отделни детайли от играта. Защото каквото и да си говорим този Ливърпул, въпреки лошите резултати през сезона, е стигнал много високо ниво на футбола си и няма причина да се разрушава това, което е изградено, за да се започва пак отначало. А и всеки треньор преди да поеме даден отбор представя проекта си на презентация на мултимедия - това колко време ще отнеме той, стъпките, които ще се следват, за да се стигне до края му, как ще се случва всичко това и т.н. Тоест на Ливърпул не му е необходимо изцяло нов начин на игра, за да се говори за нов проект, а само подобряване на отделни елементи от играта в името на оптималния тактически вариант, с който отново да носят изненада и да бъдат непредвидими за съперниците си. Това, разбира се, е лично мое мнение, но ще се радвам да прочета и твоето. И друго. Мислиш ли, че ако Гуардиола спечели сега требъл, ще натисне още повече, за да стигне до абсолюта на това, на което е способен този състав на Сити? Защото той, след като спечели требъл с Барселона още в първия си сезон там, започна след това втория сезон с ясното съзнание, че отборът трябва да се подобрява още и още. И при него резултатите и дори положението, при което е спечелено всичко възможно, не е обвързано по никакъв начин с хода на развитието на отбора, който той предварително е определил. Пеп е треньор, който има конкретен план за работа в продължение на години и без значение от резултатите, той го следва неотклонно, защото знае, че понякога резултатите не могат да се контролират, а проектът трябва да се изпълни, защото именно заради това е дошъл. Та, все пак какво е мнението ти - мислиш ли, че това наистина ще се случи и като цяло колко време им трябва още на Пеп и Клоп, за да доведат проектите си в готов вид с оглед на изключително напредналия етап на развитие, в който се намират отборите им?

Боби Борисов

Хубава тема, но и доста дълга. Гуардиола и Клоп са утвърдени в клубовете си и не мисля, че имат нужда от представяне на проектите си в дългосрочен план. Би следвало клубовете да им имат пълно доверие. Всеки от двамата има идеи за футбола, които ще иска да доразвие, да надгради, така че за мен те просто няма да спират. При Гуардиола подмяната на футболисти върви доста по-динамично отколкото в Ливърпул (тук вината е по-скоро на собствениците, отколкото на желанието на мениджъра). Така че това е един и същ процес, но при Клоп той изглежда като нещо ново, защото сякаш беше стопиран за известно време, а при Гуалдиола си върви през всеки сезон. Каталунецът предизвиква отбора си с по нещо ново във всеки момент и това държи състава му свеж. При Клоп имаше известен застой тактически, но пък формацията и стратегията бе успешна. Не мисля, че вече плановете и на двамата са дългосрочни. По-скоро се опитват дори на ежедневна база да правят отборите си по-силни, да реагират на събитията, да се развиват, защото те вече имат солидна основа. Просто При Клоп отношенията със собствениците правят така, че да има усещане за нещо напълно ново. Заради това и съм противник на идеята за Клоп 2.0 в Ливърпул.

Кръстю Дюлгеров

Здравейте, като фен на Челси, чакам с нетърпение епизода за този отбор. Предполагам, че една от темите ще е начина на управление на клуба. В тази връзка ще се радвам ако анализирате защо нещата не се получиха в мъжкия отбор докато женския колектив успя да се съхрани и дори да стане шампион. Да, при дамите нямаше толкова промени, но някак си е странно под шапката на едно и също управление да има такава голяма разлика в резултатите. Като аргумент може да видим сходните позиции в класирането на женските и мъжките състави на повечето отбори, особено топ 4 (и Ливърпул). Поздрави.

Боби Борисов

Между мъжкия и женския отбор има разлики, но най-важната е постоянството при мениджърите.

Борислав Стефанов

Сега лятото обмисляте ли идеята, която по-рано през сезона те бях питал - фен срещи. Така бихте имали шанс за дискусии, различни тези, потенциално може да си намерите дори и нови гости? Според мен face-to-face разговорите биха имали много по-голяма стойност. Също и един youtube канал може също да е страхотно ново начинание. И още нещо - защо винаги бягаш от темите за слуховете около трансферите. За феновете това е най-вълнуващото нещо лятото и не трябва да загърбваш тази тема дори и да не си фен на "Фабрицио Романо" тип дискусии. Аз лично много бих се кефил да остане премиерлийг токшоуто във вариант лятото за обсъждане на слухове и трансфери и вече анализ на сключените сделки как биха променили отборите.

Боби Борисов

Идеи винаги съм готов да обсъждам. Но фенсрещите имат доста сериозна организация, която аз не съм склонен да направя. Това не е като да се съберем на кафе и да си говорим. Youtube-канал има - https://www.youtube.com/channel/UC13a1j3jAfSGdmRnD15uhcw Не бягам, а не обичам. Двете неща са различни. По принцип не обичам празни приказки за футбол. Вижте какво стана дори тази нощ! Не виждам смисъл от разговори, докато дадена сделка не е финализирана. След това вече съм готов да говоря.

Деян Лозев

Какво направи Пиерлуиджи Колина с правилата на футбола?

Боби Борисов

Започнаха промени, които бяханасочени да помогат на съдиите, а не на играта.

Челси трансфери

Здравей, очаква се грандиозна чистка в Челси, за сигурни напускащи се спрягат имена като Маунт, Ковачич, Канте, Галахър, РЛЧ и доста други, но, акцентирам върху тия, понеже са от халфовата линия, една супер важна зона, където много пъти през годините се е доказвало, че, ако не си силен, нямаш достатъчно на брой и като качество футболисти, се проваляш.. Та, при Челси ще остане само Енцо в тази зона, по всичко личи, че няма да се купуват нови играчи, всъщност, има ли изобщо шанс да се привлече някой измежду Райс и Кайседо, реално само те са футболистите от висока класа в тази зона на пазара в момента.. Дори и някой измежду Галахър и РЛЧ да остане, ако Канте и Ковачич се махнат ( а това е почти 100% сигурно), Челси пак остава с много ниска класа на играчите в тая зона.. Песимист съм за бъдещето на отбора, дори смятам, че може да се борят за оцеляване..

Боби Борисов

за мен нищо в Челси не е сигурно. Аз не бих приемал за сигурни каквито и да е информации преди да се случат, защото вероятно твърде малко хора в клуба или около клуба знаят какви ас плановете на Почетино. Не може Челси да остане без полузащитници. Така че не всички ще бъдат продадени.

Ivan

Боби, разбрах, че ще продължаваш да даваш прогнози през лятото, защо не обърнеш внимание на транферите през лятото? В 365 има пазари за около 40 играчи, всичките с връзка към Висшата Лига - или играчи от там или играчи от Европа и Южна Америка свързани с отбори в Англия.

Боби Борисов

Не, няма да давам точно прогнози. Мисля да се насоча към анализ на конкретни елементи от прогнозите, които давам, за да изясня как ще подхождам за следващия сезон. Примерно - ъгловите удари! Кой отбор как ги изпълнява? Кой как ги защитава? И така нататък.

Крум Миленов

Господин Борисов, Исках да ви предизвикам с една загадка: Знаете ли какви са статистиките на Сър Алекс в България в евротурнирите? Благодаря за вниманието. Крум :)

Боби Борисов

Да, знам!

Левски

Здравей Боби!Какво ти е мнението на Шефийлд Юнайтед и треньора им?Какъв стил на игра изповядваха в Чемпиъншип?

Боби Борисов

Вижте вчерашното видео! За мен Шефилд Ю е основен претендент за изпадане към днешна дата. Подчертавам ... към днешна дата, защото до септември много неща могат да се променят.

Александър

Добър ден Боби!Знам че не гледаш Бундеслигата ,но според теб какво не стигна на Борусия Дортмунд да стане шампион и защо не могат да бъдат по такъв начин конкуренти през всеки сезон на Байерн Мюнхен?

Боби Борисов

Няма как да отговоря адекватно на този въпрос, защото не съм гледал достатъчно мачове. Но когато си пропуснал титлата в последния кръг, най-лесното нещо е да погледнеш към опита на даден състав. И то не като години, а като умение да взимаш правилните решения в такъв тип мачове. Обратното ... вижте Байерн Мюнхен. те имат това умение! Но пак ще кажа. Вероятно има много други причини, които аз не мога да дам.

Гара

Какво ти е мнението за финала Севиля-Рома?

Боби Борисов

Гледах само около 40 минути. За мен футболът нямаше чак толкова голяма стойност. В края на редовното време го изгасих и реших, че ще гледам дузпите на следващия ден. За мен футбол, в който единият отбор се защитава дълбоко, а другият разиграва прекалено много не е нещо привлекателно.

Сити ли е?

Здравей, Боби! Манчестър Сити ли е най-силният отбор в историята на Висшата лига? Говорим като съвкупност от всичко - качество на състава, резултати, доминация на игрището, ниво на играта като цяло...

Боби Борисов

Не мога да сравнявам отбори от различни времена. Не е честно! Манчестър Ю от 1999, Арсенал от 2004 изризат на преден план, заради резултатите и доминацията. Но всъщност, ако кажа, че за мен Манчестър Ю от 1997 е бил по-силен, но не е постигнал тези резултати! Или пък Арсенал от 2002? Не искам и не обичам да сравнявам отбори от различни епохи!

Борислав Стефанов

Казваш да е невинен до доказване на противното (в предния ми въпрос), но малко по-надолу каза, че наказанието на Ювентус трябва да е не в точки, а в години. Ювентус ли мразиш или симпатизираш на Сити :)

Боби Борисов

Не, просто при Ювентус публично има доказани уредени мачове от 1973 година насам (полуфиналът с Дарби Каунти).

Wilshere

Здравей Боби, сезона мина и сега вече можем да направим изводи като аз искам да поговорим за изпадащите и освен и Лестър и Лийдс и Саутхямптън имаха някакви техни неразбории в клубовете, направиха и много глупости в спортно естество. 1. Нямаха на необходимото ниво вратар който да бъде на ниво ВЛ като класа какъвто имаше и Евертън и Нотингам - Навас и Пикфорд, защото за изпадащите важи максимата че добрия вратар е половин отбор и повече 2. Нямаха на необходимото ниво защитник каквито имаше и Евертън и Нотингам - Фелипе, Лоди, Тарковски Кийн, Коуди 3. Нямаха в нападение класнен нападател, единствено Варди но човека минава 35. , не че Евертън и Нотингам имаха но имаха поне дефанзива. 4. Безумно е да смениш Хайзенхютъл, Биелса и Роджърс с варианти които са класи надолу като Алърдайс е класа но за 3-4 мача какво да направи човека, докато Дийн Смит за 8 мача е 2-3-3 като е същото каквото е и постижението на Шон Дайш за последните 8 мача но класата на Роджърс е повече иначе Дийн Смит не мога да го обвиня че не си вършеше работата дори мисля че за 8 мача 9 спечелени не са хич малко за дъното, както се казва за 38 мача 42 и освен всичко нека да го кажем че имаше мачове с 3-4 водещи клуба и за 8 мача не са малко близо половината. 5. Трансферите в Лестър ги нямаше до зимата освен Фаес, Лийдс ги събираше на парче каквото падне, Саутхямптън поне залагаха на млади но класата я нямаха. Съгласен ли си

Боби Борисов

1. Това с вратарите е интересно. 2. Смятам, че имаха качествени защитници. С другото съм почти съгласен

AW

Здравей Боби, слушах ви анализа с Нойзи и разбира се беше си много интересен както винаги междудругото и особено ми беше забавно да слушам единасеторките. Мисля и аз да се включа като вратар се колебая между Ник Поуп и де Хея но избирам Поуп Лично аз много се учудих и двамата не споменахте няколко човека като най силния десен бек поне да мен Бен Уайт, както и Люк Шоу, Люис Дънк и Джон Стоунс които бяха поне за мен и четиримата най силни защитника и вероятно и Салиба мога да го добавя Халфа е Родри на 100% до него Гимараеш Йодегор , Де бройне и в нападение Сака и Холанд , въпреки че незнам защо всички казват Сака но не се говори за Мартинели който поне за мен допринесе не по малко и направи повече разлика в сравнения с миналия сезон от Сака който показа подобно ниво миналия сезон докато Мартинели вдигна много левъла.

Боби Борисов

За прочитане

Aggressiva

Здравей,Боби.Следя с интерес всичко което правите с лигата на джентълмените и до сега не съм задавал въпрос,но едни изказвания на Ивайло Цветков силно ме провокираха.Ако може следващия път да попитате господин Цветков след като той говори така за Ман Сити,че били отбор държава и само парите са им осигурили титлите не е ли малко нагло и не обективно от негова страна да говори така при положение,че Челси преди ерата Абрамович имат само 1 титла на Англия от 1955 и 5 титли след това единствено и само заради финансовата инжекция на Абрамович да не говорим,че този сезон изхарчиха 600м нещо нечувано дори и за Ман Сити,а и има едни там червени от другата част на Манчестър,които харчат не по-малко от Сити,но не печелят нищо вече 11 години,но разбира се това не се споменава в неговите коментари.Крайно не обективно и заблуждаващо аудиторията изказване от негова страна и смятам,че е редно да се направи някакъв коментар по въпроса или поне да го предизвикате с историята на неговия Челси и къде са били на картата преди Абрамович,благодаря за вниманието!

Боби Борисов

Всеки има право на мнение.