Усман Дембеле говори пред журналистите на  ежедневната пресконференция на Франция. Според него атмосферата в тима е добра, а усещането е за много по-голямо спокойствие и опит, отколкото преди 4 г. в Русия. Той е бивш съотборник с Меси в Барселона и се върна назад към времето, прекарано със звездага на Аржентина на "Камп Ноу".  
 
"Лео е изключителен играч, един от онези, които ми даде много и ме накара да обичам Барселона заедно с Иниеста. Прекарах четири страхотни години с него. Той е нормален човек в съблекалнята, обича да помага на младите играчи. Меси е труден за опазване и ще трябва да направим всичко, за да докосва топката възможно най-малко”, заяви Дембеле.
 
Той не показа притеснение от грипа, който върлува във френския лагер. Дори разкри, че се е грижил за съотборниците си. 
 
"Не се страхуваме от вируса. Дайо и Адриен имаха главоболие и болки в стомаха. Направих им малко чай с мед и джинджифил и вече са окей", заяви с усмивка Дембеле.

Крилото на "петлите" коментира и критиките към  Аржентина по отношение на поведението им след мача с Нидерландия.

„Не мисля, че го правят от злоба. Но във футбола трябва да си агресивен, трябва да си готов да отвърнеш на удара. Надяваме се да им се противопоставим и да стане добър мач", каза Дембеле.
 
Той бе категоричен, че Франция иска да добави трета звезда към екипа си - нещо, към което се стремят и "гаучосите".
 
"Този отбор на Аржентина е доста различен от този, който победихме през 2018 г. За наше съжаление - доста по-добър. Всеки футболист иска да спечели Световното първенство, а на нас ни остава един мач, за да завършим добре нещата. Чувствам се много добре от началото на Мондиала, концентриран и щастлив съм. Искаме да се подготвим добре за финала, това ще е страхотен ден срещу много труден противник. В нашият тим имаме много добра комуникация, много си говорим с Антоан Гризман и Жул Кунде в нашата зона отдясно. Аз правя всичко в името на отбора. Мисля, че мога да се справя по-добре, особено в офанзивен план, но понякога отборът е по-важен", добави Дембеле.