Петкратните световни шампиони по футбол Бразилия ще играят приятелски мач с отбора на Република Корея като част от подготовката си за Световното първенство в Катар, обявиха от федерацията на страната (КБФ).

Срещата ще се състои на 2-и юни в Сеул. Четири дни по-късно Бразилия гостува в Токио на Япония за нова приятелска среща, а на 11-и ще приключи турнето си в тази част на света с мач против Аржентина в Мелбърн.

Бразилия е заедно със Сърбия, Швейцария и Камерун в група G на Мондиала, който стартира на 21-и ноември. Любопитното е, че Бразилия може да се падне с Република Корея на осминафинал на Световното, в зависимост от класирането на двата отбора в техните групи. Самите корейци пък са в поток Н заедно с Португалия, Уругвай и Гана.

В същото време стана ясно, че ФИФА е изпратила писма, с които настоява световната квалификация между Бразилия и Аржентина от миналия септември, да се изиграе. Въпросният мач беше прекъснат минути след неговото начало, когато на терена нахлуха служители на здравната инспекция на Бразилия. Оказа се, че някои от аржентинските футболисти бяха нарушили КОВИД-рестрикциите при влизането в страната. Световната федерация иска срещата да се играе през септември тази година, но нито една от двете страни не проявява ентусиазъм към такъв мач при вече завършили квалификации в Зона Южна Америка.