Травмата, която мъчеше Карим Бензема на Мондиал 2022, на практика не е причината носителят на Златната топка да остане извън борда за Франция на Световното първенство. Официално тя беше факт и заради това звездата на Реал Мадрид не беше част от селекцията на „петлите“, но истината всъщност не е точно такава, признават медиите в родината му.

БГНЕС
6 снимки

Част от играчите са се обърнали към френската преса и са разкрили истинската причина, поради която Дидие Дешан не е включил впоследствие футболиста в състава на Франция.

А кои лидери в селекцията на Дешан не са искали връщането на Карим Бензема, вижте в този материал

Бензема се контузи малко преди старта на Мондиала и беше изваден от групата, като атаката на отбора беше водена от Оливие Жиру. Нападателят на Милан се справи отлично със задачата си, но в хода на шампионата Бензема се възстанови и дори пожела да бъде върнат в групата на отбора.

95 снимки

Едно на ръка е, че повечето футболисти не са искали Бензема да се връща, за да не се пречупва хармонията в състава, а лично лекарят на отбора Франк Льо Гал е дал крайното си решение за футболиста.

Той е бил в компанията на Дешан и двамата отишли директно в стаята на играча, след което го информирали с думите: „Съжалявам, Карим, но ти трябва да си ходиш“.

33 снимки

След това за играча е станало ясно какво се случва, но не е искал да прави излишни сцени и кротко си събрал багажа и напуснал хотела на отбора. Припомняме, че Франция загуби финала на Световното след дузпи от Аржентина.