Двама от лидерите на Франция - Антоан Гризман и Юго Лорис, са били доволни, че Карим Бензема ще пропусне Световното първенство през 2022 г. в Катар, съобщи журналистът Ромен Молина.

Той направи такива заключения след реакцията на Гризман и Лорис на завръщането на Бензема във френския национален отбор преди UEFA EURO 2020. По време на отборен обяд на „петлите“ нападателят беше поздравен от всички играчи с изключение на Гризман. Стражът Лорис на свой ред аплодира без емоции.

Молина смята, че тази реакция се дължи на факта, че и двамата играчи не искат да загубят лидерските си роли при „сините“ с идването на Бензема, който и без техните предубеждения трудно се интегрира в селекцията на Дидие Дешан.

Без Бензема „петлите“ спечелиха Мондиал 2018 и стигнаха един финал на Световно, и един на Европейско. С него спечелиха Лига на нациите през 2021-а година, но на голям форум най-доброто им постижение с нападателя на Реал Мадрид е четвъртфиналът от Световното в Бразилия през 2014-а година.

99 снимки

Преди броени часове самият Бензема обяви, че се оттегля от френския национален отбор. Според медии във Франция това му решение може да се промени, ако селекционерът Дидие Дешан реши да напусне поста си.