Отличното представяне на Алексис Мак Алистър на Световното първенство по футбол в Катар изненадва дори и аржентинския национал и той иска да продължи възхода си, пише агенция ДПА след пресконференцията преди четвъртфиналите. 

Мак Алистър не игра в първия мач, който Аржентина загуби с 1:2 срещу Саудитска Арабия, но след това се бетонира в стартовия състав на селекционера Лионел Скалони. Следващото предизвикателство за южноамериканците е Нидерландия в среща от четвъртфиналите на стадиона в Лусаил.

"Ако преди началото на турнира някой ми бе казал, че нещата ще се развият така, щях да бъда много щастлив. Интеграцията ми в националния отбор премина доста бързо и за това трябва да благодаря както на съотборниците ми, така и на треньорите", каза той.

Нидерландия е голямо предизвикателство за аржентинците, но според Мак Алистър най-важно е представянето на неговия отбор, а не на съперника.

"Знаем колко добри футболисти имат те и какъв е стилът им на футбол, но ние си имаме нашите оръжия и ще опитаме да спрем техните. Между двата отбора има богата история, но ако си свършим работата както трябва, ще бъдем победители", продължи халфът на Брайтън.

Двете нации са се срещали пет пъти на най-голямата сцена и за последно през 2014, когато Аржентина триумфира с дузпи на полуфиналите в Бразилия. Луис Ван Гаал беше начело на Нидерландия и в този двубой.

"Помня този мач добре. Гледах го у дома със семейството ми, а сега съм в отбора. Голяма радост е за мен, че имам възможността да взема участие в четвъртфинала", продължи Мак Алистър.

Голямата звезда на аржентинците все още е Лионел Меси и редица медии твърдят, че Ван Гаал ще назначи персонален пазач на плеймейкъра. Селекционерът Лионел Скалони не е особено притеснен от тези информации.

"Свикнали сме съперниците ни да пробват какво ли не. Ще видим. По време на мача винаги има редица промени, а такива ще има и в нашата формация. И преди сме играли двубои, в които някой е сянка на Лео", заяви Скалони.

Родриго Де Пол и Анхел Ди Мария са с леки травми, а селекционерът на отбора отказа да разкрие дали те ще могат да играят.

"Днес е последната ни тренировка и ще видим как те се чувстват. Родриго и Анхел проведоха заниманието в сряда, а днес ще имаме повече подробности за състоянието на двамата", добави той.