Съставите на Полша и Англия не се победиха в най-интересния мач от квалификациите в Група “I” на зона Европа, завършвайки при резултат 1:1. Хари Кейн реализира в 72-ата минута, но Дамиян Шимански развенча празненствата на гостите, отбелязвайки късен изравнителен гол за 1:1 във втората минута на добавеното време. 

Двата тима се хвърлиха здраво още от началото, но много скоро "трите лъва" показаха, че ще са водещият играта отбор. Чисти положения обаче нямаше. В първата половина на полувремето Мейсън Маунт шутира на два пъти към вратата на Полша, но без резултат. В 21-вата Хари Кейн имаше възможност да отправи опасен удар с глава, но не беше точен. 

Пред Левандовски се откри първия реален шанс за "дружина полска". В 29-ата минута той успя да се вклини в наказателното поле и да играе с топката преди излезлия да го пресрещне Джордан Пикфорд, но ударът беше слаб и вратарят успя да улови.

За съжаление, след това не се случи почти нищо интересно до края на първата част. Напрежението се вдигна при последния съдийски сигнал за полувремето, защото веднага след това се стигна до спречкване между футболисти на двата отбора. Хари Магуайър и Камил Глик получиха жълти картони като най-дейни в него. 

Второто полувреме започна с шанс пред Грийлиш, който шутира по земя от малък ъгъл, но топката не попадна в очертанията на вратата. Независимо че превъзходството на гостите беше изразено, те отправиха първия си удар в очертанията на вратата чак в 53-ата, дело на Калвин Филипс. В 61-вата Магуайър засече с глава след центриране от фал и кълбото се отби в дясната греда. Съдиите маркираха засада, защото при полета на топката след отиграването на защитника на Манчестър Юнайтед Стърлинг се опита да засече, с което, според реферите, повлия на защитата.

Домакините все по-трудно дори минаваха центъра, но в 71-вата Левандовски напомни за себе си с далечен изстрел, който беше хванат от Пикфорд. Секунди по-късно обаче топката спря в мрежата на поляците. Капитанът на Англия Хари Кейн изненада Шчесни с шут от над 25 метра - 1:0 за гостите. 

Играчите на Саутгейт не изпуснаха инициативата, но от нищото щяха да допуснат случаен изравнителен гол. В 81-вата вратарят Пикфорд опита да изрита топката силно напред, но кълбото срещна тялото на притичалия Карол Швидерски и се запъти към мрежата, но стражът все пак успя да го хване навреме. В крайна сметка обаче Шимански наказа лековерни действия на англичаните в последните секунди на мача, за да донесе безценна точка на "Дружината".