Порто и Интер направиха постно 0:0 на „До Драгао“, което класира „нерадзурите“ на четвъртфинал в Шампионска лига. Победата на „Джузепе Меаца“ с 1:0, дошла с късен гол на Ромелу Лукаку, се оказа достатъчна за италианския колос да си осигури място сред най-добрите осем в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Срещата между „драконите“ и „Змията“ в Португалия не предложи много положения пред двамата вратари Диого Коща и Андре Онана, за което помогна отличната игра на бранителите на италианския вицешампион. Най-опасно пред вратата на италианците стана в добавеното време на мач, когато Дензъл Дъмфрис изби от голлинията, а в следващите секунди на два пъти гредите помагаха на Онана.

Интер ще разбере своя съперник за четвъртфиналите на жребия в петък, 17 март.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Порто - Интер

източник: Sofascore.com


Интер опита да вземе предимство в първите минути, но реалната голова възможност дойде за Порто. Урибе стреля отдалеч и принуди Андре Онана да покаже на какво е способен.

След четвърт час игра и Еустакио опита да изненада камерунеца с удар по тревата, но без успех. Италианският колос реагира в ответната атака - Джеко бе изведен на нелоша позиция за стрелба, но Коща парира удара на босненеца с левия крак.

Малко преди края на полуврмето страхотна комбинация на "драконите" изведе Еванилсон на чиста позиция. Бразилецът стреля, но Федерико Димарко изби топката с шпагат във възможно най-ключовия миг. В добавеното време Лаутаро си проправи път в наказателното поле и опита шут от нулев ъгъл - право в ръцете на Коща.

Втората част започна доста по-инертно от първата. Играчите на португалския тим опитваха често удар от дистанция, които в почти всички случаи завършваха в телата на играчите в жълто. В средата на частта Пепе Акино влезе много опасно в наказателното на Интер, но бе затворен по прекрасен начин от Бастони. Малко след това и Дармиан се отличи с блестящ шпагат.

Интер отвърна с удар на Барела, но и опитът на италианеца бе блокиран. Един от малкото удари, преминали купа от играчи на ломбардийци, бе този на Урибе в 77-ата минута. Той обаче бе париран от Онана.

Десетина минути преди края Лукаку създаде сериозен смут в наказателното на Порто, но стигна само до корнер. В ответнаат атака Онана улови изстрел в близкия ъгъл от Галено.

В петата минута на добавеното време дойде и най-инфарктната ситуация за Интер - суматоха в наказателното поле доведе до удар на Иван Маркано, избит от голлинията от Дензъл Дъмфрис. В следващите 30 секунди на два пъти гредата спаси Андре Онана от гол. При първия случай и африканецът се намеси и запрати топката в десния стълб, а при втория топката кацна на напречната греда.


FT / Порто - Интер 0:0

Порто: Диого Коща, Зайду Сануси, Фабио Кардосо, Пепе Акино, Иван Маркано, Стефан Еwстакио, Матеуш Урибе, Марко Груич, Еванилсон, Мехди Тареми, Галено

Треньор: Сержио Консейсао

Интер: Андре Онана, Матео Дармиан, Франческо Ачерби, Алесандро Бастони, Дензъл Дъмфрис, Николо Барела, Хакан Чалханоглу, Хенрих Мхитарян, Федерико Димарко, Един Джеко, Лаутаро Мартинес

Треньор: Симоне Индзаги