С изящен хеттрик и пропусната дузпа на Роберт Левандовски германският гранд се класира напред към елиминационната фаза на Шампионска лига. Това се случи, след като шампионът на Бундеслигата срази с 5:2 Бенфика в мач от четвъртия кръг от груповата фаза на Шампионска лига.
 
 Роберт Левандовски даде аванс на домакините с гол в 26-ата минута, а Серж Гнабри удвои актива на баварците в 32-ата минута. Все пак Морато от Бенфика намали пасива на отбора си с гол в 38-ата. Левандовски изпусна дузпа в края на първата част, а Лерой Сане вкара трети за Байерн в 49-ата. Роберт Левандовски се реабилитира за дузпата с гол в 61-ата, а Дарвин Нунес направи 2:4 в 75-ата. Осем след това обаче Лева оформи своя хеттрик за кеф на феновете на домакините
Португалците първи имаха шанс да накажат вратата на Байерн, но центрирането на Алекс Грималдо не бе отиграно от Яремчук във втората минута. Четири след това баварците можеха да вкарат гол, след като Кингсли Коман проби отдясно и даде хубав пас по земя в наказателното поле за Гнабри. Той стреля, а Влаходимос изби, но топката бе атакувана отблизо с глава от Левандовски, но и нападателят на Байерн не успя да я вкара във вратата на Бенфика. В 15-ата минута гостите реализира попадение след корнер, но след преразглеждането на ВАР стана ясно, че играч на Бенфика бе в засада при един от пасовете и той бе отменен.
 
Байерн Мюнхен стигна до попадението си в срещата, когато Кингси Коман взе топката отдясно в 26-ата минута и елиминира с лекота Морато. Последва центриране на далечната греда за Левандовски, който с глава отблизо откри - 1:0. Пет по-късно пък баварците удвоиха своя актив, след като Коман изведе вдясно Роберт Левандовски, а полякът веднага подаде за Гнабри. Топката дойде малко назад за него, но той отигра с пета, а това очевидно бе достатъчно, за да преодолеее Влаходимос.
 
Упоритостта на гостите  срещата даде резултат в 38-ата минута, когато Морато надскочи Упамекано при центриране отляво и с глава матира Нойер за 1:2. Това амбицира германският шампион, който стигна до дузпа, след като удар на Леон Горетцка спря в ръката на Верисимо и след намесата на ВАР наказателният удар бе факт. Левандовски изпълни, но прекалено слабо, за да може стражът на португалците да се намеси.
 
Четири минути след старта на втората част Байерн реализира третия си гол след прекрасно изработено нападение, а мощният удар на Лерой Сане бе неспасяем за вратаря на "лъвовете". Миг по-късно Сане напредна от своята половина и комбинира с Горетцка, но продължи хода си напред. Той му даде извеждащ пас, но прехвърлящият му удар отиде встрани. В 61-ата минута баварците вкара четвъртия си гол след красиво отборно изпълнение, а накрая Левандовски с копване прехвърли Влаходимос за 4:1.
 
Бенфика реализира четвърти гол в срещата, когато Дарвин Нунез се разписа, след като наказа грешка в отбраната на Байерн за 2:4. Радостта у гостите не трая дълго, като след осем минути Мануел Нойер даде страхотен пас за Левандовски в наказателното поле, който с техничен удар прехвърли вратаря на Бенфика за 5:2 и категоризира продължаването на мюнхенци към елиминационната фаза и напролет през 2021-а година.
 
 
1:0 Роберт Левандовски (26)
 
2:0 Серж Гнабри (32)
 
2:1 Морато (38)
 
3:1 Лерой Сане (49)

4:1 Роберт Левандовски (61)

4:2 Дарвин Нунез (75)

5:2 Роберт Левандовски (82)

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
БАЙЕРН М: Мануел Нойер, Бенжамен Павар, Танги Нианзу, Дайо Упамеканов, Алфонсо Дейвис, Леон Горетцка, Йозуа Кимих, Серж Гнабри, Лерой Сане, Кингсли Коман, Роберт Левандовски
 
Треньор: Юлиан Нагелсман
 
БЕНФИКА: Одисеас Влакодимос, Жилберто, Лукас Верисимо, Ян Вертонген, Морато, Суалио Мейте, Жоао Марио, Алехандро Грималдо, Опици, Евертон, Роман Яремчук
 
Треньор: Жорже Жезус