След няколкоседмично отсъствие Шампионската лига се завръща с пълна сила. Днес ще се изиграят първите 8 мача от предпоследния кръг в груповата фаза, като се очаква да паднат един куп въпросителни. Някои от отборите тази вечер вече си подсигуриха участието в елиминациите, докато други ще имат шанса да го сторят и така да избегнат неизвестностите на последния кръг.

В Група Е Ливърпул и Севиля оглавяват класирането, разделени само от 1 точка, и се изправят един срещу друг в директен дуел на испанска земя. Победа за „червените” ще ги бетонира за следващата фаза, докато в другата среща Спартак Москва ще се стреми да запази шансовете си за челото срещу тоталния аутсайдер Марибор. Севиля от своя страна може да бъде сигурен за класирането само ако победи тази вечер, а в същото време руснаците допуснат грешна стъпка (загуба или равенство).

В група F всичко отдавна е ясно за Манчестър Сити, който отдавна е ясен 1/8-финалист. По-интересен ще бъде сблъсък между Шахтьор Донецк и Наполи, който би могъл да върне надеждите на италианците за второто място. Те загубиха неочаквано от украинците навън с 1:2, а всичко друго освен победа ще ги остави само с преследването на третото място и участие в Лига Европа.

Развръзката в група G до голяма степен зависи от двубоя между Бешикташ и Порто, които водят в класирането. Турците все още нямат поражение (3 победи и 1 равенство), като имат аванс от 4 точки пред португалците. РБ Лайпциг със своите 4 и неочакваният аутсайдер Монако (2) също биха могли да направят така, че всичко да е известно още преди края на груповата фаза.

В група Н Тотнъм се нуждае от само точка при гостуването си срещу Борусия Дортмунд, за да е сигурен, че ще чака жребия за 1/8-финалите в компанията на първенците от групите. „Шпорите” имат предимство в преките мачове спрямо втория Реал Мадрид, който също вече се класира за следващия етап.

Група Е

19,00 Спартак Москва – Марибор

21,45 Севиля – Ливърпул

Група F:

21,45 Манчестър Сити – Фейенорд

21,45 Наполи – Шахтьор Донецк

Група G:

19,00 Бешикташ – Порто

21,45 Монако – РБ Лайпциг

Група Н:

21,45 АПОЕЛ Никозия – Реал Мадрид

21,45 Борусия Дортмунд – Тотнъм