Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп запази самообладание след измъчената победа на тима си над Ред Бул Залцбург с 4:3 във втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Носителите на трофея поведоха с 3:0 до 35-та минута и се виждаха победители с лекота. 

След това обаче мърсисайдци допуснаха изравняване до 3:3 и едва 20 минути преди края Мохамед Салах им донесе победата. Според германския специалист, това е било ценен урок, научен с течение на двубоя и затова не е ядосан от развръзката. 

"По-добре един урок да се научи в хода на мача, а не да говорим за него след това. Мисля, че играхме много силно в първите 30 минути. След това съперникът ни смени схемата си и загубихме контрола над топката, което ни създаде проблеми", коментира Клоп.

"Беше много трудно да се върнем в мача. Сякаш чакахме да ни изравнят и едва тогава успяхме да нанесем ответен удар. Не съм ядосан. Видях, че заиграхме на ниво в края и с всички сили се опитвахме да победим", добави мениджърът и все пак изрази радостта си от успеха.

"Вкарахме красив гол и постигнахме целта си. Не е нужно във всеки мач да вкарваме по шест или седем гола. РБ Залцбург е добър отбор, но в първите 30 минути ние бяхме великолепни и им създадохме много неприятности", добави мениджърът на мърсисайдци.

Клоп изтъкна и колко важен е бил този успех над един от коравите тимове в този поток. "Групата ни е изключително трудна, затова беше задължително да спечелим и съм радостен, че го направихме", завърши германският мениджър.