Старши треньорът на ФК Баку Гьоко Хаджиевски сподели на пресконференцията си преди мача с Левски, че познава много добре “сините”, дори по-добре, отколко подозират в щаба на българските шампиони. Наставникът цитира по имена и позиции футболистите на Ратко Достанич, които може би ще вземат участие в срещата-реванш от третия квалификационен кръг.

“Мачът е изключително важен и за двата отбора, и за Левски, и за Баку. Както казах и след първия мач, тук ще играем вероятно пред около 25 хиляди зрители. Възможно е да вкараме, но и знаем колко добър отбор е Левски. Знам повече за тях, отколко самите те мислят. Ще бъде много труден мач, знам и че мотивацията им е много голяма, защото ако преодолеят Баку са сигурни за групите поне за Лига Европа, а дори и за групите на Шампионска лига. И по този начин могат да възвърнат доверието на хората и феновете. Но и ние имаме свия шанс”, сподели на брифинга Хаджиевски.

“Не бива да се говори така, че отборът ни не е никакъв отбор, а Левски трябва на 100 процента да ни преодолее. Не бива така, защото и ние сме имали силни международни мачове. Наскоро играхме контроли с тимове, които играят от дълги години в Европа. И мога да кажа, че Баку беше по-добър от някои от тях и успя да вкара голове. Не е само играта на клуба на терена, много е важна организацията на клуба, организацията за феновете, на пресцентъра и т.н. И Левски има повече опит в това отношение, но и във ФК Баку работят много професионалисти. Нямаме никакъв проблем с парите или с хората, нито с атмосферата или самочувствието. Затова не бива да се мисли, че Баку е малък отбор и че Левски ще ни победи на 100 процента. Можем да бъде много сериозен противник за Левски. Ще играем открито на терена. Ние не сме Сант Жулия, нито отбор от Лихтенщайн, можем да бъдем много тежък съперник”, добави треньорът.

“Не искам да провокирам, не искам да нажежавам атмосферата. Първо вижте бюджета ни, после вижте и играчите ни – колко опитни футболисти имаме. И у дома, победихме доста отбори, които имат двойно по-големи бюджети от нас. Но ние играем и никой не оспори нашето първо място в шампионата. Затова вярвам, че имаме възможностите и силите, както и че имаме големи шансове. Ако успеем да победим Левски, това пишем история за Азербайджан.”

“Не искам да правя реклама или политика. Говоря като човек. Най-много искам народът на Азербайджан да бъде доволен. Знам как изглежда всичко. Но това, което видях в Азербайджан за последните 2 мача – 35 хиляди души гладни за победа, само заради това трябва да дадем всичко от себе си”, повече от категоричен бе Хаджиевски.

“Не мога да ви кажа състава си, по ясни причини. Знам на 90 процента кои футболисти на Левски ще излязат утре като титуляри. 1-2 може да бъдат сменени. Дали Тасевски ще играе или не, дали ще играе Йовов, или Жоазиньо отляво, или пък Христов, или Ортега. Но останалите горе-долу са ясни. Колкото до нас, ще имаме малки промени от първия мач, но всички футболисти са готови за мача. Последните 24 часа са най-важните за психологическата настройка. Каквото сме работили-работили. Знам добре кои сме ние и кой е Левски. Най-важно е да се концентрират и да изиграят мача както трябва”, завърши пресконференцията си треньорът на ФК Баку.