Руският депутат Игор Лебедев направи интересно предложение, след като призова футболното хулиганство в страната да бъде „легализирано“.

Организирани групи руснаци, голяма част от тях владеещи различни бойни изкуства, бяха в епицентъра на страхотни мелета с англичани миналата година в Марсилия по време на Европейското първенство във Франция.

Според Лебедев, агресията на феновете може да бъде използвана в „положителна насока“, а организираните боеве да се превърнат в атрактивен спорт. В Русия все още ставаме свидетели на подобни битки, в които фенове на различни отбор си организират боеве далеч извън футболните стадиони, дори в дни, когато тимовете им нямат мачове.

„Русия може да бъде пионер в един нов спорт“, коментира Лебедев, който допълни още, че подобни боеве биха предизвикали много по-сериозен интерес отколкото футболните мачове.

В събота, по време на дербито между ЦСКА Москва и Зенит Санкт Петербург, привържениците на двата тима създадоха сериозни главоболия на местните власти, а проблемът с футболното хулиганство продължава да бъде коментиран нашироко по-малко от година преди Мондиал 2018, който ще се проведе в Русия.