Гарет Бейл изведе Уелс до убедителен успех на старта на световните квалификации в група D. Уелс разгроми Молдова с 4:0, а Гарет Бейл се отличи с два гола и асистенция за победата в първия кръг на квалификациите.

Домакините откриха резултата в 38-ата минута с попадение на Сам Воукс, който се възползва от асистенция на Бейл. Малко по-късно, в 44-ата минута Джо Алън покачи на 2:0.

След почивката Гарет Бейл оформи крайното 4:0 с два гола, които покачиха актива му на 24-и попадения с националната фланелка. Бейл се разписа в 50-ата минута за 3:0 и в петата минута на добавеното време на двубоя от дузпа за финалното 4:0.

С двата си гола срещу Молдова Гарет Бейл вече е само на 4 попадения от рекорда на Йън Ръш.

В друг двубой от група D Сърбия и Ирландия завършиха при резултат 2:2.

Джеф Хендрик попари домакините в Белград още в 3-ата минута на срещата за 1:0 в полза на Ирландия. Сърбите опитаха да изравнят още до почивката, но Матия Настасич пропусна добра възможност в 33-ата минута. Пет по-късно вратарят на домакините Предраг Райкович трябваше да показва рефлекс след удар на Джонатан Уолтърс.

Чак в 62-ата минута Сърбия успя да изравни след като Филип Костич получи от Душан Тадич и бе точен за 1:1 от близко разстояние. Самият Тадич даде преднина на сърбите в 69-ата минута от дузпа.

Само 4 минути по-късно Андрия Палович пропиля страхотен шанс за домакините, а в следващия момент ирландците вкараха топката във вратата на Сръбия, но попадението не бе зачетено заради засада.

Изравнителният гол за гостите падна в 81-ата минута, когато Дарил Мърфи не сгреши и вкара за 2:2, с което донесе точка на своя тим.