Отборът на Турция записа много важна победа над Финалндия в световна квалификация от група I за Мондиал 2018. Домакините се наложиха с 2:0, въпреки че по-чистите положения в мача бяха на страната на скандинавците.

И двата гола за успеха на турците реализира Дженк Тосун още в началото на срещата.

Резултатът в мача бе открит в деветата минута. Исмаил получи топката отляво и незабавно центрира в наказателното поле, където Сахан отклони с пета към Тосун, който от границата на вратарското поле се разписа.

Турция нанесе своя решителен удар само четири минути по-късно, когато нападателят на Бешикташ вкара втория си гол в срещата. Този път Тосун засече с глава центриране от корнер и покачи на 2:0.

Двата гола преднина успокоиха домакините, които отстъпиха и приеха играта в своята половина. Последваха няколко добри положения за Финландия, но гостите не успяха да се възползват от тях.

Две минути преди почивката гостите пропуснаха най-доброто си положение в мача. Перпарим Хетемай удари напречната греда след изстрел от удобна позиция.

С победата си днес, Турция се изкачи с едно място във временното класиране в групата, изпреварвайки Исландия, чийто тим е с мач по-малко. Водач в таблицата е отборът на Хърватия, следван от Украйна. Съставът на Финландия е пети, а последен е Косово.