Световните първенства през годините са предлагали много незабравими моменти, но със сигурност феновете биха искали да забравят тези, за които ще стане дума в нашата класация.

Плюнки, повръщане, уриниране и дори изпускане на терена са част от най-отвратителните неща, случили се през годините по време на най-големия футболен форум. В случките са замесени имена като Франк Рийкард, Йоаким Льов, Лионел Меси и Гари Линекер.

Предупреждаваме Ви, че някои от сцените, които сме подредили в низходящ ред, наистина не са приятни.

5. Йоаким Льов

Още през 2010 година Льов се прочу с бъркането си в носа, а четири години по-късно повтори „упражнението“. Странното е, че германският специалист не се притеснява от неприятния си навик. Ваденето на сополи от носа се превърна в запазена марка на Льов. На Европейското през 2016 Льов стигна дори още по-далеч, бъркайки в гащите си пред камерата.

4. Дамаркъс Бийзли

Американският национал Дамаркъс Бийзли не успя да направи голямо впечатление във Висшата лига по време на престоя си в Манчестър Сити, но успя да го направи на доста по-голяма сцена, каквато е Световното първенство. За съжаление обаче по отрицателен начин. Бийзли не се притесни да уринира край терена пред погледа на целия свят.

3. Франк Рийкард

Мнозина смятат, че съперничеството на Германия и Англия е най-голямо, но за такова може да се определи и това на Маншафта с Холандия. Определено двубоят на Западна Германия срещу „лалетата“ на Мондиал 1990 говори за истинска неприязън между двата състава. Плюнките на Франк Рийкард по лицето на Руди Фьолер са доказателство за това. Вижте видеото.

2. Лионел Меси

Финалите на световните първенства безспорно са най-гледаните мачове на планетата. Точно във финала на Световното през 2014 година между Аржентина и Германия, Лионел Меси не успя да се сдържи и повърна на терена, а това породи множество коментари относно здравето на футболиста. Между другото това не е единственият път, в който аржентинецът драйфа по време на мач.

1. Гари Линекер

Английският национал Гари Линекер бе главен герой в една от най-неприятните ситуации, случвали се на Световно първенство, а защо не и във футбола като цяло. По време на финалите в Италия през 1990 година, Линекер се изпусна по време на двубоя с Ирландия.

„Не се чувствах много добре. На почивката също бях зле, но продължих да играя. Топката дойде отляво, опитах се да вляза в единоборство с някой, протегнах се и точно в този момент се изпуснах. За щастие валеше дъжд и направих нещо по въпроса. Просто се случи, колко подробно искате да ви разкажа? Вярно е, случи се в откриващия мач срещи Ирландия, може да видите как лазя по терена като куче. Това е най-ужасното преживяване в живота ми“, спомня си Линекер за случката.