Арда Туран обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор на Турция, след скандала с журналист в самолет, пише BBC.

Футболистът на Барселона се забърка в голяма каша, след като атакува вербално и физически представителя на медиите – Билал Меше по време на полета на тима от Скопие за Триест. Неприятната случка се развила минути преди излитането на самолета, когато Туран се втурнал с викове към журналиста, който тъкмо затегнал колана си.

Турски национал почти наби журналист в самолет

Враждата между двамата е от доста време и по-точно от преди UEFA EURO 2016, когато в южната ни съседка се появиха информации за претенциите на Туран и други национали по повод премиите за участие на европейските финали.

Според очевидци Туран обиждал Меше, а след това го хванал за гушата и дори се канел да го удари, когато други двама от отбора – Бурак Йълмаз и Джанер Еркин се намесили и го спрели. 

Днес Туран бе изгонен от тренировъчния лагер в Словения, а по-късно обяви, че се отказва от националния отбор на Турция. Футболистът заяви, че не изпитва угризения от стореното и се чувства съвсем спокоен.

“Мисля, че времето е дошло. Решавам да прекратя кариерата си в националния отбор. Много обичам флага и родината си. Винаги съм казвал, че ако това е, което искат феновете, ще се откажа”, каза Туран.

Арда Туран дебютира за Турския национален отбор през 2006 година и от тогава се е разписвал 17 пъти в общо 97 изиграни мача.