Швейцария постигна трудна победа над Унгария в мача квалификация от Група В за Мондиал 2018. Момчетата на Владимир Петкович се наложиха с 3:2, след като триумфалното попадение бе реализирано в последната минута на редовното време на срещата. Головете за успеха на гостите бяха дело на Харис Саферович, Рикардо Родригес и влезлия като резерва Валентин Щокер. За домакините на два пъти точен бе Адам Салай.

Първото полувреме премина в спокойно темпо. Двете селекции бяха сравнително предпазливи, като не се стигна до много опасни положения. В 19-ата минута Унгария имаше шанс, след едно центриране от корнер отляво, Салай обаче прати топката встрани от десния стълб на Ян Зомер.

Най-чистата възможност през първата част бе в полза Швейцария. След центриране от корнер отляво на вратата на Унгария, Шар нанесе удар, но Петер Гулаши изби. Последва добавка на Джемали, а Адмир Мехмеди изби от голлинията.

Шакири комбинира с Джемали в 43-ата минута. Последният нанесе удар с глава, но топката мина покрай левия стълб на Гулаши.

След почивката играта се раздвижи значително, а попаденията не закъсняха. В 51-ата минута Швейцария поведе. Шакири напредна, стреля силно, но Гулаши изби. Топката попадна в Харис Саферович, който бе безкомпромисен за 1:0.

Унгария отвърна бързо и само две минути по-късно домакините направиха опасна атака и изравниха. Хайслер стреля по земя, но топката срещна левия стълб на Зомер. След това се отби наляво, където бе Салай. Нападателят засече за 1:1 и върна надеждите на своя тим.

Швейцария излезе отново напред в 67-ата минута. След центриране на Бехрами наляво, Рикардо Родригес засече прецизно и прати топката под диагонал в долния ляв ъгъл на Гулаши – 2:1.

Салай се превърна в истински герой за домакините. Нападателят за втори път възстанови равенството с гол в 72-ата минута за 2:2.

Напрежението се запази до самия край, а в последната минута на редовното време, появилият се като резерва Валентин Щокер донесе успеха на швейцарците, а така и трите точки.

Същевременно в другия мач от същата група, Португалия постигна разгромна победа с 6:0 срещу аутсайдера Андора. Четири гола отбеляза Кристиано Роналдо, а Кансело и Андре Силва добавиха по един.

Началото на срещата бе вихрено за Португалия. Момчетата на Фернандо Сантош стартираха силно и поведоха още във 2-ата минута. При центриране от корнер отдясно на вратата на Андора в наказателното поле се получи разбъркване, топката попадна в Кристиано Роналдо, който от точката на дузпата засече за 1:0.

Точно още две минути бяха необходими на европейските шампиони, за да удвоят аванса си. В 4-ата минута Рикардо Куарешма се включи добре отдясно, центрира в наказателното поле, а Роналдо от границата на вратарското поле засече с глава за 2:0.

В 28-ата минута Жозе Фонте поде добра атака, но бе спрян непозволено. Съдията отсъди фаул. Изпълнението бе добро, но Хосеп Гомес демонстрира добър рефлекс и спаси.

Куарешма комбинира умело с Роналдо, но ударът с глава на последния мина встрани от вратата малко след това.

Нова добра възможност се разкри пред иберийците в 36-ата минута, когато Андре Силва стреля с глава, но в гредата.

Чудесна атака на Португалия доведе до нов гол във вратата на Андора в 44-ата минуата. Бернардо Силва навлезе скоростни отдясно, комбинира с Кансело, който от малък ъгъл успя да отбележи за 3:0.

Малко след подновяването на играта през втората част, Португалия поведе с 4:0. Андре Гомеш напредна отдясно, центрира остро, а Кристиано Роналдо засече в мрежата.

Звездата на Реал Мадрид записа и четвърти гол на сметката си в 68-ата минута, когато бе намерен добре от Жозе Фонте в наказателното поле – 5:0.

Положението на Андора стана още по-деликатно в 71-ата минута, когато Марк Ребс бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение.

Португалците продължиха да атакуват, а само някои добри намеси на Хосеп Гомес спасиха гостите. В 86-ата минута обаче Португалия нанесе и още един удар по своя съперник. Андре Силва покачи на 6:0.

В третата среща Фарьорските острови се наложиха с 2:0 при гостуването си на Латвия. Сони Нитестад изведе Фарьорите в 19-ата минута, а Йоан Симунд Едмундсон оформи крайния резултат в 70-ата минута.

В класирането на Група В Швейцария е безапелационен лидер след две победи и актив от 6 точки. Фарьорските острови са втори с 4 пункта, следвани от Португалия с 3. Отборът на Латвия има същия актив като иберийците, но заради по-слаби показатели е последен.