Световното първенство не може да остане без най-добрия футболист в света - капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси, категоричен е селекционерът на тима Хорхе Сампаоли. Вицешампионите победиха с 3:1 Еквадор в последния мач от квалификациите в зона Южна Америка и така си осигуриха място на финалите.

"Няма как световното първенство да остане без Меси, защото той е най-добрият футболист. В един от последните ни разговори в съблекалнята се разбрахме да бъдем единни и да играем като отбор, за да си помогнем да се класираме. Меси свърши много работа в тази насока. Радвам се, че съм около него и този отбор в такива моменти", каза Сампаоли.

Сампаоли, който беше селекционер на Чили, коментира и отсъствието на бившия си отбор от световното първенство. Шампионите на Южна Америка завършиха на шесто място в квалификациите. "Представям си лицата на Артуро Видал, Хуан Арангес и Алексис Санчес, които със сигурност са разстроени. Вярвам, че скоро ще преодолеят трудностите, защото те са много силни психически", добави той.