Слекционерът на националния отбор на Аржентина – Хорхе Сампаоли заяви, че тимът му  ще търси задължителна победа срещу Уругвай. Предстоящият световна квалификация може да се окажe решаващa за класирането на “гаучосите” на финалите в Русия 2018.

Възпитаниците на Сампаоли трябва да си осигурят класиране сред първите 4 места, за да са сигурни в класирането си. В противен случай, Аржентина ще трябва да играе бараж с победителя от квалификациите в зона Океания.

Големите звезди на Аржентина тренират на пълни обороти

“Мачът срещу Ургувай е с решаващ характер. Ако не успеем да се представим добре, то ще трябва задължително да спечели оставащите 9 точки. Единствено от нас зависи да проявим нужното търпение и задъжително тряба да сме наясно, че въпреки крайния резултат в предстощия сблъсък, нищо няма да бъде окончателно решено”, каза Сампаоли.

“Лионел Меси няма търпение да играе на още едно световно първенство. От изключително значение за тима е Меси и Пауло Дибала да си паснат на терена”, разкри още селекционерът на “гаучосите”.

“Не съм разпитвал Меси за състоянието на Луис Суарес. Въпреки това бих искал да бъда информиран, тъй като това би могло да внесе промяна в тима”, допълни той.