Швеция ще стартира четвъртфиналната среща с Англия като отбор, напълно уверен в силите си, заради историята и опита на големи първенства. В предходните два случая, когато „тре крунур” срещнаха Англия, двубоите завършиха наравно – 1:1 през 2002 и 2:2 през 2006, като и двата мача бяха в груповата фаза.

Себастиан Ларсон изкара цялата си кариера на Острова и е наясно със ситуацията в лагера на съперниците.

В Англия към момента не е възможно да се намери лоша новина. Всичко изглежда прекрасно. А и как да е по друг начин, когато за първи път в историята националният отбор спечели елиминационен двубой от световно първенство след изпълнение на дузпи. Въпреки това централният защитник Джон Стоунс разкритикува съперника за стила на игра.

Англия спечели само 3 от 13-те състезателни двубоя срещу отбори от Северните нации след като през 1990 година тимът игра полуфинал на световното първенство. Това ще бъде мач номер 25 между двата отбора. Победите на Англия са 8, докато за Швеция – 7.

След титлата от 1966 година, Англия продължи напред едва в два от предходните си 8 участия на четвъртфинал на световни първенство. Джон Стоунс е наясно с качествата на Швеция.