В истински голов екшън с четири гола в рамките на девет минути, Полша се класира за световното първенство в Русия, след като спечели с 4:2 домакинството си на Черна гора от група „Е“ на квалификациите.

Полша поведе в резултата в 6-та минута, когато Роберт Левандовски подаде към Лукаш Пишчек, който центрира в наказателното поле на Черна гора, където Пьотър Зиелински продължи към Кшищоф Мачински и той отблизо не пропусна да вкара.

Полша удвои своята преднина в 16-та минута. Пьотър Зиелински подаде към Роберт Левандовски, който изведе Камил Гросицки сам срещу Петкович, а той не пропусна да реализира.

Пред Камил Гросицки се откри много добра възможност в 18-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда.

Черна гора можеше да намали своето изоставане в 29-та минута, когато след грешка в защитата на Полша топката попадна в Йовович, но отблизо той стреля над напречната греда в аут.

Черна гора намали изоставането си в резултата в 78-та минута, когато Неманя Миюшкович с глава подаде към Стефан Мугоша, който със страхотна задна ножица вкара топката във вратата на Войчех Шчесни.

Гостите успяха да изравнят резултата в 83-та минута. Фатош Бечирай подаде към Зарко Томашевич, който с удар от дъгата на наказателното поле на Полша изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Войчех Шчесни.

Полша отново поведе в резултата в 85-та минута. След груба грешка в защитата на Черна гора, Левандовски се възползва от неразчетените действия и на вратаря Петкович, за да вкара в празната врата.

Полша отбеляза четвърти гол в 87-та минута. Якуб Блашчиковски центрира остро в наказателното поле на Черна гора, където Левандовски пропусна топката, а Стойкович си отбеляза автогол.

След удара на Пьотър Зиелински в 89-та минута топката се спря в напречната греда.

Мачей Макушевски можеше да направи победата на Полша още по-убедителна, когато в добавеното време на срещата се озова сам срещу Петкович, но вратарят на Черна гора спаси удара му.

Полша спечели групата с 25 точки, докато Черна гора завърши на трето място с 16 точки.