Оплакванията, които има Лионел Меси и които го възпряха да играе в контролата на Аржентина с Италия (2:0), навяха мрачни спомени в клубния му тим Барселона. Испанското издание AS, напомня, че последната контузия на петкратния носител на „Златната топка“ е била именно в адукторите, които притесняват и сега техничаря.

Посочената медия напомня, че през 2016 година, около десет дни след като се завръща от сбор на „гаучосите“ за световните квалификации с Уругвай (1:0) и Венецуела (2:2), Меси индикира, че има проблеми. Още докато е в държавния тим, Меси има болки, а когато се завръща в Барселона, тогавашния наставник Луис Енрике го оставя на резервната скамейка срещу Алавес (1:2). В протежението на мача обаче нападателят влиза в игра.

Меси: Много искам да играя срещу Испания

В последствие аржентинецът е на терена и при категоричните победи над Селтик в Шампионската лига със 7:0 и над Леганес с 5:1 в Ла Лига. Злополучният ден е 21 септември 2016 година. Тогава Меси е на терена срещу Атлетико Мадрид  (1:1), но след едно единоборство с Диего Годин става ясно, че не може да продължи игра. Мястото му е заето от Арда Туран.

Меси е аут за три седмици. От възстановяването си тогава, не е имал оплаквания.

Добри новини за Аржентина, Меси тренира

Сега се очаква Меси да бъде на разположение на Хорге Сампаоли за контролата с Испания. Двубоят е на 27 март от 21.00 часа.